Wie is de reparateur


De naam van de reparateur van Brass Repair Center is Jan Houweling. In oktober 2017 heeft hij Brass Repair Center opgericht. Hiervoor heeft hij jarenlang gewerkt als koperblaasinstrumentbouwer en reparateur bij Music All In & First Brass te Noordwijk (Z-H). In de loop der tijd zijn daar ook andere muziekinstrumenten bij gekomen, waaronder polyester en slagwerk reparaties.

Zelf kan hij bijna alle koperblaasinstrumenten bespelen en heeft hij bij verschillende drumbands en fanfares diverse koperen instrumenten bespeeld. Het zelf mogen en kunnen bouwen van koperblaasinstrumenten (van picolo tot sousafoon) bij Music All In was voor hem het mooiste beroep ooit. Hij weet dan ook als geen ander hoe belangrijk goed onderhoud aan je instrument is, maar ook hoe een instrument in elkaar zit of hoe een mooie aanpassing te maken als dat nodig is. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij vele instrumenten door slecht onderhoud nieuw leven in kunnen blazen. Maar ook voor een deuk of scheur (in polyester) draait hij zijn hand niet om.

In de zomer van 2016 is hij met zijn gezin verhuisd van Hoofddorp naar Dokkum. De bedoeling was om het rustiger aan te doen en te gaan genieten van het mooie Friesland. Hij kreeg echter zo nu en dan een muziekinstrument in handen waar even naar gekeken moest worden. En dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en begon hij na te denken om voor zichzelf beginnen. Zelf je eigen tijden kunnen inplannen, maar toch het mooie vak van reparateur uitoefenen trok hem wel en zodoende heeft hij Brass Repair Center opgericht.


U kunt bij ons terecht voor bijna alle reparaties, uitdeuken en onderhoud van muziekinstrumenten. Niet alleen koper blaasinstrumenten, maar ook houten blaasinstrumenten, slagwerk en polyester kunnen we repareren. In overleg is ook ’s avonds of in het weekend mogelijk uw instrument te halen of brengen.